100 de elevi de gimnaziu în vizită la ferma demonstrativă Agrovision

practica

3.04.2015 | Elevii şcolilor gimnaziale din comunele Teliu, Lunca Câlnicului, Vama Buzăului, participanţi la proiectul “Elevul de azi, fermierul de mâine”, testează săptămâna viitoare viaţa la fermă pentru a dobândi o perspectivă realistă asupra meseriei şi a beneficiilor sale. Fundaţia World Vision România şi Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară Ţara Bârsei Prejmer şi-au propus să schimbe […]

Elevii şcolilor gimnaziale din comunele Teliu, Lunca Câlnicului, Vama Buzăului, participanţi la proiectul “Elevul de azi, fermierul de mâine”, testează săptămâna viitoare viaţa la fermă pentru a dobândi o perspectivă realistă asupra meseriei şi a beneficiilor sale.

Fundaţia World Vision România şi Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară Ţara Bârsei Prejmer şi-au propus să schimbe percepţia celor tineri asupra vieţii de fermier. Oportunităţile oferite de diverse programe de dezvoltare agricola, dar mai ales lipsa specialiştilor în domeniul agro-industrial, sunt două dintre argumentele iniţiativei “Elevul de azi, fermierul de mâine”.

Astfel, ferma Agrovision din satul braşovean Criţ va fi, în perioada 6 – 9 aprilie, gazdă primitoare pentru elevii claselor a şaptea şi a opta din localităţile Teliu, Vama Buzăului şi Lunca Câlnicului. Simultan, Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară Ţara Bârsei Prejmer, îşi deschide porţile pentru elevii din comuna Buneşti.

Adolescenţii vor avea ocazia să vadă diferenţele între viaţa la fermă pe care unii dintre ei au experimentat-o, poate, acasă şi admistrarea unei ferme moderne, amenajată şi utilată după ultimele standarde, dar şi să afle de la profesorii colegiului din Prejmer care sunt cele mai căutate meserii pe piaţa agricolă.

Proiectul “Elevul de azi, fermierul de mâine” a făcut deja primii paşi în îndrumarea tinerilor către meseria potrivită. Aproape 300 de elevi şi liceeni din judeţele Braşov şi Covasna au participat la începutul acestui an la sesiuni de orientare în carieră.

În perioada 27 aprilie –  3 iulie 2015, elevii claselor IX – XII de la colegiul Ţara Bârsei vor efectua stagii de practică la ferma Agrovision din satul Criţ sau la pensiunea din localitate. Totodată, pe site-ul proiectului, va fi lansată aplicaţia Grădina Zootehnică, pe care o pot folosi pentru a-şi consolida cunoştinţele dobândite la practică.

Rezultatele obţinute vor fi folosite pentru elaborarea unui ghid de bune practici care, ulterior, va fi diseminat liceelor de profil din ţară, astfel încât să contribuie la îmbunătăţirea formării elevilor la nivel naţional. Creşterea nivelului de instruire a tinerilor prin consiliere, educaţie comprehensivă şi dobândirea abilităţilor practice creează premisele pentru creşterea nivelului de trai, eliminarea disparităţilor economice şi egalitate de şanse.