Concurs online pentru elevii de gimnaziu participanti la proiect

????????????????????????????????????

9.10.2015 | In perioada 7 – 8 octombrie 2015, elevii claselor a şaptea şi a opta de la şcolile gimnaziale din comunităţile Dobârlău, Lunca Câlnicului şi Vama Buzăului au participat la sesiuni de informare despre activităţile proiectului “Elevul de azi, fermierul de mâine”. Obiectivul prezentărilor a fost stimularea interesului elevilor faţă de profesiile şi oportunităţile din domeniul […]

In perioada 7 – 8 octombrie 2015, elevii claselor a şaptea şi a opta de la şcolile gimnaziale din comunităţile Dobârlău, Lunca Câlnicului şi Vama Buzăului au participat la sesiuni de informare despre activităţile proiectului “Elevul de azi, fermierul de mâine”.

Obiectivul prezentărilor a fost stimularea interesului elevilor faţă de profesiile şi oportunităţile din domeniul agriculturii. Ei au avut ocazia să vizioneze în avanpremieră filmul educaţional realizat pe parcursul proiectului şi, astfel, să afle ce înseamnă practic o meserie în agricultură.

De asemenea, elevii au aflat despre aplicaţia web “Fermier de viitor”, lansată de World Vision România în această vară, în cadrul proiectului. Demonstraţiile practice de folosire a aplicaţiei online realizate în sălile de clasă le-au stârnit curiozitatea mai ales în ce priveşte meseriile de fermier şi lucrător în pensiune agroturistică.

Pe parcursul lunii octombrie, elevii participanţi la sesiunile de informare vor putea testa aplicaţia “Fermier de viitor”, iar cei mai atenţi şi mai sârguincioşi dintre ei vor fi premiaţi cu câte un laptop.

“Elevul de azi, fermierul de mâine”, proiect cofinanţat din fonduri europene, urmăreşte să echipeze tinerii din învăţământul agricol sau preliceal cu abilităţi, cunoştinte şi experienţe menite să-i stimuleze să urmeze studii de profil şi să adopte meseriile studiate.