Despre proiect

“Elevul de azi, fermierul de maine” este un proiect de educatie complementara prin care ajutam tinerii din regiunea centrala a tarii sa ia contact nemijlocit cu viitoarea lor cariera.

Proiectul se desfasoara in perioada 6 mai 2014 – 5 noiembrie 2015, in parteneriat cu Colegiul pentru Agricultura si Industrie Alimentara „Tara Barsei” Prejmer si Ascendo S.R.L. Ramnicu Valcea.

500 de elevi din centrul tarii, cu varste cuprinse intre 13 si 19 ani, vor participa la sesiuni de consiliere profesionala. Cu indrumarea unui specialist, ei vor identifica meseria pe care isi doresc sa o urmeze dupa finalizarea studiilor.

Ferma demonstrativa Agrovision, infiintata de Fundatia World Vision Romania, va gazdui stagii de practica inovativa pentru 100 dintre participantii la proiect. Ulterior, acesti elevi vor putea impartasi colegilor experientele traite in cadrul unor seminarii.

Tinerii interesati mai degraba de domeniile agroturism, alimentatie sau comert vor fi implicati in vizite tematice la companii de profil – fabrici de lactate, retaileri, pensiuni etc.

Consolidarea si testarea cunostintelor vor fi realizate intr-o maniera interactiva si distractiva cu ajutorul unei aplicatii online. Aplicatia va fi disponibila pe website-ul proiectului in data de 15 aprilie 2015.

Dupa incheierea proiectului, experienta si rezultatele obtinute vor fi sintetizate într-un ghid de bune practici. Speram ca, prin diseminarea materialului catre celelalte licee agricole, vom sprijini imbunatatirea formarii elevilor din invatamantul tehnic la nivel national.