Participare la seminarul dedicat învăţământului agricol

stire ian18

18.01.2015 | Managerul proiectului “Elevul de azi, fermierul de mâine”, Gabriel Achim, a participat zilele trecute la seminarul dedicat învăţământului agricol organizat de Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală (RNDR). Finanţarea şcolilor agricole, desfiinţarea unităţilor şcolare sau specializărilor de profil şi identificarea de soluţii viabile au fost pe agenda lucrărilor. Seminarul a adus laolaltă reprezentanţi ai mediului academic, […]

Managerul proiectului “Elevul de azi, fermierul de mâine”, Gabriel Achim, a participat zilele trecute la seminarul dedicat învăţământului agricol organizat de Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală (RNDR). Finanţarea şcolilor agricole, desfiinţarea unităţilor şcolare sau specializărilor de profil şi identificarea de soluţii viabile au fost pe agenda lucrărilor.

Seminarul a adus laolaltă reprezentanţi ai mediului academic, instituţiilor de profil şi organizaţiilor non-guvernamentale. În centrul discuţiilor s-a aflat situaţia dificilă a absolvenţilor şcolilor cu profil agricol, agravată de neconcordanţa cererii şi ofertei pe piaţa muncii, subfinaţarea instituţiilor de profil şi reticenţa angajatorilor privind găzduirea stagiilor de practică.

La seminar a participat şi Crenguţa Bărbosu, liderul Programului pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală desfăşurat de Fundaţia World Vision România. Prezentarea programului a pus accentul pe metodologia programului care urmăreşte să crească impactul activităţilor prin servicii de formare şi consiliere profesională corelate cu finanţări start-up.

Proiectul „Elevul de azi, fermierul de mâine” urmează dealtfel aceeaşi linie structurală, axându-se pe îndrumarea tinerilor către o carieră potrivită abilităţilor personale şi stimularea spiritului antreprenorial. Practica asigurată de către Fundaţia World Vision România la ferma demonstrativă Criţ din Braşov va permite participanţilor la proiect să capete o perspectivă realistă asupra meseriei de fermier.

Elevii îşi vor putea testa cunoştinţele şi pe site-ul proiectului cu ajutorul unei aplicaţii online care va structura într-o manieră specifică şi distractivă informaţiile din caietele de practică. Cei mai ambiţioşi dintre ei vor fi recompensaţi cu premii în echipamente electronice.

Proiectul „Elevul de azi, fermierul de mâine”, cofinanţat din fonduri structurale europene, se desfăşoară cu sprijinul partenerilor Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară Ţara Bârsei şi Ascendo S.R.L în beneficiul elevilor şi liceenilor din regiunea centrală a ţării.